Wie zijn wij?

Graag vertellen wij je over het ontstaan van Tiller®.

Sterk, zwak, jong, oud: iedereen moet zware dingen kunnen tillen zonder rugklachten te krijgen. Dat is de missie van Tiller® en de reden dat Herman van der Helm op het idee kwam de hefmobiel te ontwikkelen. Toen Herman zelf rugklachten kreeg, ontdekte hij namelijk dat er nog geen apparaat bestond dat het tillen van hem kon overnemen. Dus bedacht hij er zelf één. Zijn dochter Laura van der Helm, afgestudeerd in Industrieel Product Ontwerpen, hielp een handje. Samen ontwierpen zij de hefmobiel: een elektrische steekwagen met een tilfunctie. In 2009 waren ze zo ver dat de hefmobiel marktrijp was en aan alle veiligheidsnormen en -eisen voldeed. Onder de naam Tiller® introduceerden ze hem.


Certificaten en onderscheidingen

En met succes. In de jaren die volgden, won de hefmobiel allerlei onderscheidingen op het gebied van innovatie en gezond werken. Denk aan de Arbotip. Dit is een predicaat van sectorinstituut Gezond Transport voor innovatieve producten die de werkomstandigheden verbeteren in de sector transport en logistiek. De jury noemde de hefmobiel “een waardevol hulpmiddel” en de combinatie van tilfunctie en steekwagen “vernieuwend”.

Ook kreeg Tiller® de 2e prijs van de Veilig werkt beter Innovatie Award. Deze Award is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven die aantonen dat innovatie nodig, mogelijk en noodzakelijk is. Andere onderscheidingen die Tiller® kreeg voor de hefmobiel zijn onder meer:
  • de derde prijs in de categorie Consumer Products van de Accenture Innovation Awards (2012)
  • de Prix spécial du jury, Lumières de l'innovation (CAPEB France, 2012)
  • de Technishow Innovatie Award (2012)
  • de gouden medaille van Salon des Inventions (Genève, 2011)
  • Nr. 58 in de MKB innovatie top 100 (2011)
  • Winnaar pitchwedstrijd “Bij ons in de BV” (2010)
  • 1 van de 10 genomineerden voor de Herman Wijffels Innovatieprijs (2010)


Internationaal

Al snel na de marktintroductie in Nederland, kwam de hefmobiel ook op de internationale markt. Inmiddels is de door Tiller® ontworpen hefmobiel in vele landen verkrijgbaar waaronder Duitsland, Zwitserland, Italië, Japan en Polen.
Herman en Laura, founders Tiller BV